Skara – Hultsfred 5-3

Seriespel

Skara – Hultsfred 5-3

Jag har sällan sett en sådan kamp ruta för ruta på alla bröden! Den här matchen skulle bara vinnas. Men som nybliven lagledare fick jag tidigt en klump i magen då Daniel fick en trång ställning och inga andra partier såg ut att ha klara fördelar. Och när Rickard spelade upp en riktigt positiv angreppsställning för att sedan göra några mellandrag, kunde motståndaren smita ur greppet och även plocka någon bonde. Samtidigt spelade Erik ett typiskt Erik-parti med öppet blås åt två håll. Så när frågan kom upp om att ta remis kändes det som om vi inte hade råd med en nolla i protokollet varför Erik som god lagspelare accepterade att ta en halva.

Joachim hade under tiden testat alla försök att ta sig igenom motståndarens försvar. Att vrida och vända mer i slutspelet hade enbart varit dumt då risken att gå fel bara hade ställt till det för laget. Inom loppet av ett fåtal minuter föll Daniels och Rickards ställningar ihop samtidigt med Eriks och Jockes halvor. 1-3 efter fyra partier.
Lars som förtjänstfullt ställde upp med fikat hade ställt som krav att vi måste vinna för att få den servicen.  😀  Så det blev att kavla upp ärmarna.

Det var då så skönt att se Lars-Göran vara på spelhumör och skaffa kontroll över ruta för ruta så att motståndaren var tvungen att offra kvalitet för att åter få lite luft. Men Lars-Göran satt närmare tuberna och började återigen stänga syrgastillförseln…. långsamt, långsamt metodiskt vridande på kranen och kunde bärga en etta för laget, 2-3. Simon hade under tiden börjat trolla. Dubbla tornslutspel med lika många bönder förvandlades till enkelt med två dubbelbönder på f-raden mot noll. Ställningen var ändå remis, men Simon knöt om sin hästsvans, spottade i nävarna och började vrida och vända på allt tills motståndaren inte längre visste vad som var fram eller bak på brädet, varför en bonde långsamt började sin march ned mot förvandlingsrutan.

Själv såg jag min motståndare spela offensivt, varför jag kunde stänga in en springare, mot tre bönder. Sedan var det bara att byta ned och leka plockepinn med motståndarens bönder. 3-3 och nu var det bara Simon och Hans kvar.

Hans å sin sida kanske började på minus 0,2 som svart, för att sedan plocka ett par hundradels poäng drag för drag. Så när det blev glest på brädena runtomkring såg vi andra hur hundradelarnas övertag började bli tiondelar i dubbla tornslutspel, för Hans.
Det var nu många lättade Skara-spelare som kunde se Simon och Hans avsluta tvekampen med var sin etta. Den här matchen visar på vilken kampvilja som finns för varandra. Vi ska vinna serien!  🙂 

Matchprotokollet

/ Lagledarn´ ( Lennart Friberg)

About The Author