Seriesäsongen 2019-20 Uppdaterat med referat!

Nyhet

Pust! Ska det vara så här jobbigt att spela schack? Det blev en riktig nagelbitare under söndagen där laget tyvärr inte nådde ända fram. Spelet böljade verkligen fram och tillbaka som ebb och flod, men sista vågen drog sig aldrig tillbaka, utan dränkte oss långsamt. Lördagens spel var däremot en trygg maskin som körde över gästerna från Falköping.

Det är egentligen rätt märkligt, eftersom Falköpingsgänget var på vippen att spela 4-4 mot Örebro dagen efter. Och under lördagen slog Västervik Manhem 1 trots att de lämnade WO på bord 8. Västervik reste till Göteborg med sju spelare och leder nu serien efter segrar mot Manhem 1 och Manhem 2. Det visar bara att inget är säkert och att serien fortfarande lever i allra högsta grad.

Klubben fick i uppdrag att arrangera en sammankomst över två dagar, där även Örebro gästade oss. Peter Fransson ställde förtjänstfullt upp som domare. Tack!

Med Fredrik i spetsen gjorde även Lars och Gullbritt ett förtjänstfullt jobb med att ordna lokal, fika och allmän service. Ett stort tack för detta.

Fredrik har för övrigt utvecklats på ett fantastiskt sätt i sitt spelande. Något hände i våras med självförtroendet under Västgöta Open och det är bara en tidsfråga innan han kommer upp till 1900-nivån. Skoj!

Ett stort tack till alla i laget som verkligen kämpade under två dagar. Nu väntar Manhem 2 söndagen den 10 november, på hemmaplan.

Skara SS – Östra Skaraborgsalliansen 6,5 – 1,5

Enskilda spelares resultat: Simon 1, Erik 0,5, Lars-Göran 1, Daniel 0,5, Hans 1, Lennart 0,5, Joachim 1, Fredrik 1

Skara SS – Harplinge SS / Halmstad 3,5 – 4,5

Resultat: Simon 0,5, Erik 1, Lars-Göran 0, Daniel 1, Hans 0,5, Lennart 0, Joachim 0, Fredrik 0,5

// Lagledaren Lennart


Då ska vi strax dra igång årets seriespel.

1:a-laget börjar i helgen med dubbelmöte lördag och söndag i Skara
Lördag 19/10 spelar vi mot Östra Skaraborgs alliansen kl 12:15
Söndag 20/10 möter vi Harplinge SS-Halmstad kl 10:00

2:a och 3:e laget ger sig in i spelet nästa lördag, 26/10 med 2 ronder i Skara
Rond 1 möts Skara III – Skara II

Tabellerna hittar ni här: seriespel

 

 

About The Author