A-laget tog viktig seger  i Jönköping

Okategoriserade

A-laget begav sig i söndags till Småland sig för att möta serieledarna Jönköping-Huskvarna, en match som vid seger skulle innebära serieledning. Precis som laguppställningarna indikerade blev matchen jämn och endast två remier hade noterats innan tidsnöden; Jocke och Cedda spelade båda svart, utjämnade enkelt och säkrade remier via dragupprepning respektive avecklingar innan tidsnöden (1-1).

Daniel hade omgående satt press på motståndaren, försökte bestraffa ett tidigt damutfall och tog sedemera över partiet genom att tränga in på de vita fälten, beröva motståndaren rockadrätten och i motståndarens tidsnöd avsluta med kungsangrepp (2-1).

Efter ytterligare en seger på bord 5 styrde Lars-Göran partiet i remihamnen och nu behövdes ytterligare en partiseger för att vinna matchen (3,5-1,5).

 Matchvinnaren denna gång blev Rickard som tidigt ryckte åt sig en terrängfördel på damflygeln och avgjorde i stor stil men en vacker överbelastning (4,5-1,5).

Hans fick använda sin förberedelser i en skarp variant med och lyckades pressa sin starke motståndare i ett parti med ömsesidiga chanser. Ett tornslutspel med merbonde räckte tyvärr inte till vinst och partiet fick en fredlig utgång (5-2).

Även Simon Olsson spelade svart mot en bekant motståndare och efter att i mittspelat ryckt åt sig initiativet och avvecklat till torn+löpare slutspel  med merbönder kunde han i andra tidsnöden betvinga sin motståndare (6-2).

Partiet Dahlström-Flyckt bord 7

Jönköping SS- Skara SS 2-6

 

Erik Jacobson

About The Author