Skara SS – SK Kamraterna 5-3

Nyhet

Skara – Kamraterna II  5-3

Tur har man inte. Tur är något man förtjänar.

Låt oss ta det från början.

Bord 1 Daniel. Han kom tidigt i brygga i en variant som han inte hanterade rätt. Dock kämpade han som en tiger och skapade motspel som en trollkarl drar upp kaniner ur en hatt. När ställningen ändå kändes förlorad bad han fru Tidsnöd om hjälp och hon hörsammade honom. Partiet mynnade ut i ett tornslutspel med kung, torn och bonde för motspelaren mot torn och kung för Daniel. Eftersom Daniel hade sin kung framför bonden var remisslutet logiskt. En vunnen halvpoäng på pluskontot.

Bord 2 Erik. Som vanligt då Erik hanterar de vita pjäserna var det omöjligt att som åskådare sätta sig in i alla varianter i partiet. Efter en ömsesidig tidsnöd där tidsnöden var mer ömsesidig för Erik, mynnade partiet ut i remisschackar i en ställning där motståndaren hade övertag i material. Vi var nöjda med att partiet slutade med en halvpoäng till oss.

Bord 3 Simon. Partiet stannade upp i en låst ställning med dubbla torn och bönder. Simon blev erbjuden remis men tackade nej UTAN att fråga lagledaren. Så småningom landade partiet i en ställning som enbart Hondini och Simon klarar av att hantera. Vi tog tacksamt emot den delade poängen.

Bord 4 Hans. I mittspelet hittade Hans ett tillfälligt pjäsoffer. Svart såg ut att vara på väg ut i omklädningsrummet. Efter att han hittat rätt försvar fortsatte partiet med löparparet hos Hans. Så uppdagades ännu en kombination för vitspelaren som fått hybris efter sin tidigare uppfinningsrikedom. Ett mellandrag förstörde dagen. Trots ett heroiskt försvar gick partiet inte att rädda. Fru Fortuna hade gett sig av till de nedre borden så Hans fick klara sig själv.

Bord 5 Joakim. En titt på ställningen i mitten av partiet framkallade vissa rysningar hos krönikören. Då dragserien var avklarad och dimman lättat i partiet visade det sig att vits löpare missat att boka returbiljett. Vits torn hade inget att sätta emot svarts torn och springare som tillsammans skar igenom det vita försvaret. Tur? Nej! Bra spelat av Jocke.

Bord 6 Rickard. Ett spännande parti där Rickard hade taktpinnen hela tiden. Efter den obligatoriska tidsnöden landade spelarna i en delad pott. Vid efteranalysen påpekade Per att vits vinstchanser hade ökat om Rickard hittat tvådragaren som gav damvinst.  😳

Bord 7 Fredrik. Från åskådarplats såg partiet ut att vara jämnt med mikroskopiska vinstchanser för Fredrik i ett slutspel med lika material. Då drag nummer 40 skulle utföras tog energin slut för vitspelaren som tillsynes gick ner på lågvarv. Fredrik påtalade vänligt men bestämt att tiden hade tagit slut. En förmodad halva rätades ut till en hel poäng.

Bord 8 Per. Ett väl genomfört parti av Per även om det från åskådarplats såg ut att kunna falla nederbörd över vits ställning. Molnen drog sig vidare och solen tittade fram. Ett bra genomfört parti som innebar 1-0 till oss och råg i ryggen.

 

Med vänliga hälsningar

Hans Friberg

 

About The Author