Segersviten bruten- men förstalaget kommer tillbaka…..

Nyhet

Förstalaget begav sig söderut för att ta sig an SA Mark, ett lag i botten av tabellen piskat att vinna för att inte halka efter ytterligare.
Inledningen av matchen bjöd inte på några överraskningar, men strax innan tidsnöden gjordes ett fingerfel på bord 6 och hemmalaget ryckte åt sig ledningen (1-0). Mark hade dessutom fått upp fördelaktiga ställningar på bord 7 och 8, och kopplat greppet om matchen.  Ställningen på toppbordet ingav till en början förhoppningar men en alltför optimistisk tidsförbrukningen vände partiet och hemmalaget utökade sin ledning (2-0). På bord 7 hade Joachim lyckats skapa komplikationer, men ställningen erbjöd inte mer än remi (2,5-0,5). Partiet på bord 3 innehöll det mesta, men i tidsnöden var det skaraspelaren som tog till vara på chanserna (2,5-1,5) och strax därefter lyckades Daniel Ronneland  kvittera matchen efter förnuftigt förvaltande av sin öppningsfördel (2,5-2,5).

Matchen stod i detta läge och vägde, där fördelaktiga ställningar på bord 2 och 4 uppvägdes av ett sämre slutspel på bord 8.
Hans Friberg hade effektivt neutraliserat motståndarens försök till fördel, aktiverat sina pjäser och avvecklat till ett fördelaktigt slutspel. Avvecklingarna hade gynnat skaraspelaren men begränsande vinstchanserna och slutspelet ebbade slutligen ut i remi (3-3). På bord 8 hade Niklas efter heroiskt förvarsarbete kämpat sig till en remiställning (3,5-3,5) och blickarna riktades nu mot bord 2 och Simon Olsson.

Simon hade utjämnat utan svårigheter, ryckt åt sig initiativet och inkasserat en bonde. Efter avecklingar uppstod ett tornslutspel med merbonde på samma flygel, men med klockan klämtade förbisågs vinstmöjligheter och partiet slutade remi (4-4)

SA Mark- Skara SS 4-4

Stolpe ut denna gång, men vi kommer tillbaka, med full kraft, för slutspurten av Div 1 Västra

overNout

Erik

About The Author