Avslutning Distriktsserien

Okategoriserade

 

I lördags spelades de två sista ronderna vid ett sammandrag i Vara. Skara har ju deltagit med två lag. Dels tredjelaget (gubbalaget) dels fjärdelaget (juniorlaget) Inför matcherna i lördags hade juniorlaget fått låna Per-Erik eftersom det fattades en pelare. I stället fick Patrik rycka in och ta hand om förstabordet i gubbalaget.

          Tredjelaget mötte i första matchen Uddevalla och vann med 2½-1½. Först klar var Lars som vann på bord 4. Motståndaren, som var nästan 75 år yngre, spelade för sin ålder mycket bra. Ante följde upp med vinst på tredje bordet och Patrik säkrade segern med remi. Sist klar var Lennart som i svår tidsnöd kämpade tappert men som till sist fick ge upp.

I den sista ronden var det Alingsås tredjelag som svarade för motståndet. Patrik stötte på kraftigt motstånd och förlorade ganska tidigt. Lars och Ante gav Skara ledningen men Lennart fick på nytt se sig slagen varför resultatet blev 2-2 .Laget kom på en slutlig 4 plats. Bäste poängplockare blev Ante.

          Fjärdelaget, som bestod av Jesper, Jonathan, Peer-Erik och Hampus, fick i första matchen möta det starka Alingsås 3 och var utan chans. Det blev 0-4 sedan juniorerna förlorat snabbt och där Peer-Erik kämpade länge men till slut förlorade. I sista ronden svarade SA Mark lag 2 för motståndet. Skaralaget förlorade med 1-3. Hampus svarade för enda vinsten. Laget hamnade på sista plats i serien men har svarat för många  bra partier. Väldigt nyttiga matcher för juniorerna. Bäste poängplockare blev Hampus

Lars E.

About The Author