A-laget slutade på 3:e plats.

Okategoriserade

I söndags avslutades säsongen 2015-16 med bortamatch i Falköping med match mot Östra Skaraborgs Alliansen.

Skara SS spelade för äran och att komma på 3:e plats. Tuffare var det för Östra som mer eller mindre måste vinna för att hänga kvar.
Då fick de ingen bra början då Stefan Johansson på bord 5 tagit fel på tiden för matchstart. Så efter 30 minuter fick Erik en W.O seger och kunde ta ett tidigt tåg hem till Fjollträsk 😉 (Sthlm)
Men de kontrade efter en stund med vinst på bord 8 då Niklas kom fel ut i öppningen direkt mot Ingemar. Strax därefter en remi för Cedda, som utjämnade snabbt mot Kenneth.

Såg sedan positivt på flera bord, L-G med bra ställning men dålig tid (som vanligt), Rickard hade byggt upp en bra press mot Christer, Daniel stod tidigt och länge på vinst mot Stefan. Simon hade lite press men såg ut som remi som det sedan blev.

Daniel vinner, Simon remi, Rickard remi (gav bort vinsten i ett tankefel som inte ens sågs i analysen efter partier), nu 3½-2½ med L-G och Hans kvar. Larzy vinner säkert i sin tidsnöd med bara sekunder kvar på klocka. = 4½-2½. Hasse och Keith har båda tidsnöd. men när dragserien är klar och Hans konstaterar att matchen är vunnen bjuder han remi som accepteras glatt. I efteranalyserna ser det ut som Hans har vinst, men matchen är vunnen!

Nu blir det nya tag för att vinna serien 2016-17

Bifogar mitt parti är som kanske kan vara sedelärande att inte tappa koncentrationen i slutet.
Rickard-Christer  Nu har jag gett bort en ½ mot både Majorna och Östra.

Här finns matchreferat från Östra Aliansen synvinkel

Fullständiga resultat här

Några bilder från Matchen

DSC02016 DSC02017

DSC02018 DSC02019

DSC02020

 

About The Author